NÁŠ TÍM

Miroslav Halam

Executive chef

Miroslav Halam je šéfkuchár, ktorého základným princípom pri príprave jedál je predovšetkým vlastná výroba so zameraním na sezónne a domáce suroviny. Kuchyňa je nápaditá, svoje jedlá rád tvorí aj z takých častí mäsa, rýb, ovocia či zeleniny, ktoré ľudia už v dnešnej dobe využívajú len málo. Z týchto surovín vytvára výborné, zaujímavé a moderné jedlá.

Miroslav Halam získaval pracovné skúsenosti v zahraničí, najmä v Anglicku a Írsku, kde pracoval 13 rokov v najlepších reštauráciách. Pred príchodom na Slovensko pracoval v reštaurácii Gordona Ramsayho, kde ešte viac zdokonalil svoje skúsenosti. Na Slovensku pôsobil 4 roky vo vlastnej reštaurácii ukrytej v Hrabovskej doline pri Ružomberku, kde sa mu za jeho pôsobenia podarilo vybudovať stálu klientelu. V YELLCUISINE varí tak, aby hostia z obedu odchádzali so zážitkom, ochutnali nové, nepoznané suroviny či kombinácie chutí.

Veď predsa JEDLO MÁ BYŤ ZÁŽITOK.

Lukáš Klenko

Head chef

Šéfkuchár, pochádzajúci z Liptovského Mikuláša. Jeho kuchárska cesta začala na zahraničnom projekte malej poľnej kuchyne v strednej Afrike. Po návrate prešiel rôznymi reštauráciami, či už v nemeckých Alpách alebo reštauráciách nášho hlavného mesta Bratislava, kde spolupracoval s rôznymi známymi šéfkuchármi ako aj osobnosťami slovenskej gastronomickej scény, na rôznych benefičných ale aj súkromných pop upoch. Pôsobil v reštaurácii ocenenej Michelinovou hviezdou a Francúzkou hviezdou Chaîne des Rotisseurs v Nemecku. Posledné roky pôsobil ako šéfkuchár v malej kolibe v Jasnej. Jeho presvedčením je spracovávanie sezónnych surovín a ich maximálne možné využitie, takzvaná bezodpadová kuchyňa.  Jeho obľúbený citát slávneho Anthony Bourdain znie :

„Good food is very often, even most often, simple food.“

Jaroslav Šintaj

Sous chef

Už počas štúdia na Hotelovej akadémii získaval kuchársku prax v popredných zahraničných reštauráciách. Po ukončení štúdia, odišiel pracovať do Írska, kde počas 8 rokov nadobudol skúsenosti vo viacerých oceňovaných reštauráciách. V zahraničí sa postupne vypracoval až na pozíciu šéfkuchára.

Po návrate na Slovensko pracuje už 4 roky v reštaurácii YELLCUISINE, kde využíva svoje nadanie a nadobudnuté skúsenosti.

Martin Pavčo

Sous chef

Skončil Hotelovú akadémiu, kde počas štúdia vykonával kuchársku prax na rôznych hoteloch na Slovensku a v zahraničí. Okrem toho sa ešte počas trvania štúdia zúčastnil viacerých kuchárskych súťaží, na ktorých si uvedomil, že varenie je to, čomu sa chce venovať a zlepšovať sa. Po skončení školy začal ako kuchár v reštaurácii v Liptovskom Jáne a následne mal možnosť začať v novootvorenej reštaurácii v Demänovskej doline, ktorú vtedy už ako 21 ročný otváral a postupne sa vypracoval v pomerne krátkom čase Sous chefa. Náš executiv chef Miroslav Halam, si všimol šikovného mladého kuchára a tak dostal ponuku, ktorú prijal a stal členom tímu Yell cuisine.

Rezervujte si

naše priestory

kontakt

Donáška a rezervácie:

Otváracie hodiny